Wie ben ik?

2023/06/26
Deel dit op

Het lijkt mij logisch en beleefd om mij eerst voor te stellen. Hier gaan we dus! Hallo, ik ben Karen Wijns, auteur en zaakvoerder van KW Copywriting. Op de publicatiedatum van dit bericht ben ik net 40 geworden. Ik ben getrouwd en ben mama van drie kinderen. 

Auteur

Tijdens mijn eerste burn-out, ongeveer zeven jaar geleden, schreef ik mijn boek Hard tegen Hart (Verborgen Agenda’s, boek 1). Dit boek kwam in augustus 2017 uit. Niet veel daarna beviel ik van mijn derde kindje. Mijn leven werd een stuk hectischer en de tijd om te schrijven schaarser. 

Dat is niet de enige reden waarom er sindsdien geen boek van mij verschenen is. Door de druk die ik voelde van mijn lezers blokkeerde ik helemaal. Een writer’s block, als het ware. Vreemd genoeg alleen maar voor Scherven van Geluk, het vervolg op Hard tegen Hart

Daaruit heb ik geleerd dat ik geen boeken mag uitbrengen tot de serie helemaal klaar is. Dat ben ik nu dus aan het doen: series schrijven. Ooit keer ik terug naar het universum van Verborgen Agenda’s, dat beloof ik. Alleen niet meteen.

KW Copywriting

KW Copywriting is het product van mijn tweede burn-out, deze keer gepaard met een depressie en chronische migraine. Ik ontdekte dat ik ASS (autismespectrumstoornis) en ADHD (eigenlijk ADD) heb en viel in een zwart gat. 

Na intense dagtherapie en met behulp van coaches klom ik uit het dal. Ik besliste dat ik verder wilde in het leven, dat het gedaan moest zijn met ter plaatste te blijven trappelen. Vooral op professioneel vlak zat het scheef. Het werk dat ik deed, interesseerde mij niet echt en ook de werkomgeving was niet goed voor iemand als ik. (Jammer genoeg was ik goed in mijn job, anders had ik het nooit zo lang gedaan.) 

Daarom verliet ik mijn werkgever en richtte ik KW Copywriting op, zodat ik mij kon richten op wat mij écht boeit: taal in het algemeen en schrijven in het bijzonder. 

(In mijn volgend blogbericht kom je te weten waarom ik voor deze naam gekozen heb.)

De toekomst

Mijn toekomst is op dit moment nog onzeker, wat ik niet zo leuk vind. Het is heel spannend allemaal, dat wel. 

Ik heb heel lang getwijfeld om te springen, schipperde jarenlang tussen ja en nee. Maar het is nu of nooit. Mijn tweede burn-out heeft mij wakker geschud. Ik wil ook in mijn professionele leven gelukkig zijn. Anders zal ik om de zoveel jaar weer de dieperik ingaan vrees ik. 

Gelukkig kon ik terecht bij psychologen en coaches. Zij hebben mij de helpende hand aangereikt die ik nodig had en mij weer toekomstperspectief gegeven. Daarom heb ik ervoor gekozen om hen te helpen door hun websites te (her)schrijven. Meer hierover in mijn volgend blogbericht.