Waarom?

2023/06/27
Deel dit op

KW Copywriting kwam er niet meteen. Er gingen maanden van denkwerk en jaren vol twijfel aan vooraf. Als kleindochter en dochter van zelfstandigen heb ik zelfstandige zijn immers met de paplepel binnengekregen. Uiteindelijk viel de beslissing en ging ik ervoor! Of zoals mijn neef het zei: ‘De Wijnsheid komt met jaren.’ 

Voor KW Copywriting het levenslicht zag, moest ik enkele dingen uitdokteren: hoe noem ik mijn bedrijf? Welke slogan gebruik ik? En wat ga ik precies doen?

De geboorte van KW Copywriting

Het schrijven van romans was al een passie van mij, maar daar mijn beroep van maken zag ik niet meteen zitten. Na het volgen van een cursus copywriting in 2021 ging er bij mij een lichtje branden: copywriting was genoeg schrijven om ook dit leuk te vinden. Vooral het schrijven van blogberichten en websites sprak mij aan. 

Die cursus copywriting volgde ik niet zomaar: ik speelde al een tijdje met het idee om zelfstandige te worden en iets te doen met mijn passie en schrijftalent. 

Nadat mijn lichaam mij het teken gaf dat het zo écht niet meer verder kon, hakte ik de knoop door. Freelance copywriter: een tekstschrijver voor coaches en redactie, dat zou het worden.

Waarom KW Copywriting

De keuze voor de naam van mijn bedrijf was eenvoudig: ik speelde met het idee om een originele naam te vinden, maar wat ik vond was ofwel al bezet ofwel niet goed genoeg. Daarom nam ik mijn initialen en speelde daarmee. KW Copywriting is een duidelijke naam die de lading dekt, dus dat werd het. 

Bovendien is een KW (correcte spelling: K-Way) ook een jas. De slogan ‘Jouw woorden in een nieuw jasje’ deed mij gniffelen en ook die beslissing werd genomen.

Tekstschrijver voor coaches

Dat ik genoot van het schrijven van blogberichten en websites wist ik dankzij mijn cursus. De andere aspecten van copywriting spraken mij minder aan. Ik ben dus initieel gestart met het idee om teksten te schrijven voor websites. 

Dit was echter te breed: ik had nood aan een niche. Voor wie wilde ik die websites en blogberichten schrijven? 

Het antwoord kwam snel: voor coaches, natuurlijk. Ik heb in mijn leven al meerdere keren hulp van een coach nodig gehad, en man, wat hebben zij mij veel geleerd! Hun missie, mensen helpen, is iets waar ik in geloof. En door hen te helpen om meer mensen te bereiken, help ik hun cliënten onrechtstreeks ook.

Redactie

Dankzij mijn autistische fixatie op taal zie ik bijna alle taalfouten. Het zou dus dom zijn van mij om daar niets mee te doen. 

Bovendien vind ik het verbeteren van teksten oprecht leuk. De voldoening die ik haal uit een mooie, vlotte tekst zonder taal- of spelfouten valt niet met woorden te omschrijven. 

Daarom zal ik in mijn blog ook taal- en speltips delen, omdat dit mij interesseert en om anderen uit de nood te helpen. Zo kan iedereen foutloze teksten schrijven. 

Blijf deze blog dus volgen voor tips and tricks!