Zon, zee, strand en werk

2023/09/01
Deel dit op

De eerste dag van het nieuwe schooljaar in Vlaanderen en ook mijn eerste werkdag na mijn vakantie.

Alhoewel, eerste werkdag… Een deel van deze blog schreef ik terwijl we op reis waren naar de Franse kust. Mijn man en kinderen waren naar de zee gegaan en ik schreef. Met uitzicht op dezelfde zee waar mijn man en kinderen op dat moment in zwommen.

Offertes of het strand

Waarom ben ik niet meegegaan? Wel, ik hou niet zo van zand. Dat kruipt overal tussen, dagen later vind je nog een zandkorreltje in je haar, enzovoort. Dat is echter niet de volledige reden waarom ik niet mee wilde. Want ik wilde een blog schrijven. En een offerte maken voor mijn allereerste klant. Terwijl ik dus op vakantie was in Frankrijk.

Toen we weer thuis waren, heb ik de offerte afgewerkt en er een sjabloon van gemaakt voor mijn toekomstige klanten. Daarna heb ik een sjabloon gemaakt voor een factuur. En een klantenbestand om mijn administratie te vergemakkelijken.

Persbericht

Dit alles was niet eens het enige dat ik tijdens mijn vakantie heb gedaan. Nee, ik heb ook een persbericht geschreven voor de muziekvereniging waarin ik dwarsfluit speel. En mijn persbericht werd overgenomen door een krant!

Dit was geen echt werk, ik werd er niet voor betaald. Het was een vriendendienst. Net als de informatiebrochure die ik voor MuziCo (mijn muziekvereniging) heb herschreven.

Dat een vriendendienst leidde tot de publicatie van mijn eerste persbericht is mooi meegenomen :-) 

Toekomstmuziek

Volgend jaar ga ik dit niet doen, neem ik me voor. Dit is alleen maar omdat ik net begonnen ben. Daarom heb ik gewerkt tijdens mijn vakantie.

En toch… Is dat wel zo? Of staat mij dit elk jaar te wachten? Ik hoop van niet, maar ik vrees van wel. Want ik doe creatief werk. Ik krijg inspiratie en wil dan schrijven. Technisch gezien heb ik door van mijn hobby mijn beroep te maken mijzelf erin geluisd. Want telkens wanneer ik schrijf aan een boek ben ik aan het werken. Telkens wanneer ik blog, ben ik aan het werken.

Schrijven is nu werken. Ook wanneer ik het leuk vind. Ook wanneer het mij energie geeft. Dus ga ik nog werken op vakantie? Natuurlijk. Alleen misschien geen offertes meer maken op reis ;-)