Alle begin is moeilijk

2023/08/04
Deel dit op

Alle begin is moeilijk zeggen ze. Het is een reuzegroot cliché. Maar ook de waarheid. Zeker wanneer je begint als zelfstandige copywriter.

Wat dit cliché niet doet, is hulp bieden. Voor de onzekerheid, de twijfels en de angst.

Opstartkosten

Het is bijna niet te geloven hoeveel geld ik al heb uitgegeven. En ik ben nog maar net begonnen!
De website waar je nu op zit, was een dure vogel. Een prachtige vogel, dat wel. (Stiekem hoop ik dat jij mijn website even mooi vindt als ik.)
Visitekaartjes, een smartphone, een tablet … Het loopt snel op. En ja, ik kon mijn persoonlijk toestel gebruiken voor mijn zaak, dan moest ik geen nieuwe kopen. Maar ik wil mijn werk en mijn privé zoveel mogelijk gescheiden houden en dan heb je een extra gsm nodig.
En wanneer je zoveel geld in iets gestoken hebt, wil je dat je dit terugverdient. Daarvoor heb je klanten nodig…

Wankele IT

Nadat mijn website online ging, had ik problemen met mijn mail. Mailberichten kwamen nog wel toe maar ik kon ze niet meer zien. Dat is natuurlijk wel cruciaal als je een zaak wilt runnen. Na enkele dagen was dat gelukkig opgelost.
Ikzelf kon er niet veel aan doen (ik ken niets van IT) maar het heeft mij wel een hoop stress opgeleverd. Want wat als ik nu opdrachten zou missen omdat ik niet aan mijn mail kon? Gelukkig (?) was dat niet het geval.

Stressfactoren

Stress kreeg (en krijg) ik ook van de onzekerheid. Zal ik wel werk kunnen vinden? En als ik een opdracht krijg, zal ik het goed genoeg kunnen doen? Ben ík wel goed genoeg?
En nu heb ik mijn eerste opdracht binnen! Deze kwam niet via mail maar via mijn gsm. De vrouw van mijn neef, die coach is, vond mijn website goed en nu mag ik de hare schrijven!
Ja, ik weet het, het ruikt een beetje naar nepotisme. Maar je moet toch ergens beginnen, niet?

Alle begin is moeilijk. Voor jou, voor mij, voor iedereen.
Maar met een beetje hulp van je vrienden en familie kom je er wel. Hoop ik.

Wil jij mij helpen? Maak dan reclame of huur mij in!